Klacht? 
Lees wat te doen in de Klachtenregeling.

Privacy
Lees hier mijn Privacy-beleid.

Lichaamsgerichte psychotherapie

Een hoofd op pootjes, zo lijken we soms door het leven te stappen. Opgeslokt door gedachten, overtuigingen, aannames, oordelen, to-do-lijstjes en beperkende patronen. Soms opgesloten in ons lijf. Maar hoe zou het zijn om een iets ruimere versie van jezelf te leven? Om op zoek te gaan naar wat je lijf te vertellen heeft, om je gewaar te worden van je eigen signalen, om te ontdekken hoeveel ruimte er op je ligt te wachten als je jezelf liefdevolle aandacht geeft?

Sessies

In individuele sessies lichaamsgerichte psychotherapie begeleid ik je bij vragen waar je mee rondloopt, bij gevoelens die je leven zwaar maken of bij het vrijmaken van verlangens die echt over jou gaan. We doen oefeningen, zetten het lijf in beweging en we praten. Lichaamsgerichte psychotherapie kan je in contact brengen met pijnlijke gevoelens. Vaak is dat nodig om ruimte te maken en om het echte contact met jezelf te herstellen. Maar als er meer verbinding ontstaat en er levenslust vrijkomt, kan lichaamsgerichte psychotherapie ook leuk zijn!

Een sessie is altijd een gezamenlijk onderzoek. We werken met waar jij mee binnen stapt. Het enige wat je nodig hebt, is een nieuwsgierige houding naar wat er in je leeft. Ik heet je welkom met alles wat je bij je draagt!

Tarief

Een individuele sessie kost € 85,-. .Afhankelijk van je verzekering kom je in aanmerking voor gedeeltelijke vergoeding. Check hiervoor je polisvoorwaarden onder ‘alternatieve zorg’. Sessies duren 75 minuten. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging SBLP en geregistreerd bij koepelvereniging RCBZ.

Wil je graag in therapie, maar is je financiële draagkracht beperkt? Laat je niet weerhouden om contact op te nemen. Samen bekijken we wat er mogelijk is. 

Gratis kennismaking

Ben jij nieuwsgierig en wil je graag een keer kennismaken? Ik bied een gratis afspraak van 30 minuten om samen jouw vraag te verkennen. Dit kan ook online. Neem contact met me op voor het maken van een afspraak!

Ervaring van Elisabeth: 
‘Het was heel fijn om eens in de twee weken een uur helemaal voor mezelf te hebben. Over mijn frustraties te praten en daar ook actief wat mee doen. Ik vond het makkelijk om open te zijn tegen je, wat natuurlijk helpt met tot de kern komen van het ‘probleem’.  Ook had je nooit een strak plan- afhankelijk van hoe je me aantrof gaf je een invulling aan de sessie, of nou ja, dat deden we eigenlijk samen. Dat maakte de sessies erg relevant voor het moment. Je maakte de sessies persoonlijk, dat werkte voor mij erg prettig omdat ik me dan niet ‘gek’ voel. Er waren dingen die ik ongemakkelijk vond, maar jij hielp me door lekker mee te doen, daardoor kon ik mezelf meer loslaten. Ik denk dat je een heel leven lang aan jezelf kan blijven werken en daar af en toe de ruimte voor moet nemen. Met jou voelde dat erg goed!’

Ervaring van Joyce: 
‘Het afgelopen jaar heb ik lichaamsgerichte therapie gevolgd bij Jesse. Dat vond ik spannend om te doen, omdat ik me gemakkelijker hul in woorden en grappen dan dat ik mezelf laat zien, of mezelf aankijk in wat ik werkelijk voel. Bij Jesse voelde ik me heel veilig. Ik had het gevoel dat ze samen met mij zocht naar een weg die voor mij begaanbaar en helpend was. Zonder zweverige woorden, met humor en vooral met heel veel oprechte genegenheid stond ze naast me, prikte vriendelijk door een teveel aan woorden heen en hielp me om nieuwe dingen te proberen. Ik ben erg blij dat ik bij haar aangeklopt heb. Ze heeft me iets geleerd en voorgeleefd waar ik mee verder kan.’