‘De dwaas wacht avonturen in de stroom van het leven. Hij kan geen misstap doen, zolang hij vertrouwt op zijn intuïtie.’

Enkele wapenfeiten

Opleiding
-Psychologie, VU Amsterdam
-Communicatiewetenschappen, RU Nijmegen 
-Culturele maatschappelijke vorming, Hogeschool Den Bosch (diploma)
-Journalistiek, Windesheim Zwolle

-Professionele communicatie, Phoenix opleidingen (diploma)
-Integrated psychotherapy, Bodymind opleidingen (diploma)
-Psychosociale basiskennis, Energieschool (diploma)

Loopbaan
-Sociaal pedagogisch begeleider, Bosjuweel Nijmegen
-Pedagogisch medewerker, Entréa Nijmegen
-Communicatieadviseur Sint Maartenskliniek
-Communicatieadviseur Cultuurhuis de Lindenberg
-Zelfstandig communicatieadviseur en programmamaker bij Onder Woorden
-Coach en lichaamsgericht therapeut

Thuis in
Systemisch werk, NLP, ademwerk, lichaamswerk, bio-energetica, bodydrama, meditatie

 

Over mij

Ik ben Jesse Boon, geboren in 1975 in Amsterdam. Mijn eenvrouwszaak, die begon met de naam ‘Onder Woorden’, is in 2016 ontstaan vanuit de behoefte om vanuit eigen drijfveren vorm te geven aan werk, zonder daarin veel concessies te doen aan mijn persoonlijk leven. Inmiddels is het bijna 8 jaar later. De Onder Woorden-vlag heeft plaats gemaakt voor de naam die ik bij mijn geboorte gekregen heb. Deze overgang staat symbool voor de transformatie van mijn werk als communicatiespecialist naar lichaamsgericht therapeut- waarbij ik steeds meer ben gaan werken vanuit mijn eigen mens-zijn.

Opleiding en werk
Ik studeerde communicatiewetenschappen, culturele en maatschappelijke vorming en journalistiek. Ik organiseerde creatieve vakanties voor verstandelijk gehandicapten en evenementen, en werkte als freelance redacteur en tekstschrijver voor culturele festivals. Ik reisde twee jaar de wereld over en rolde daarna als vanzelf het communicatievak in. In een ondersteunende functie in een gespecialiseerd ziekenhuis leerde ik mijn eigenheid vorm te geven binnen een groter geheel.  Vanuit mijn liefde voor kunst en cultuur maakte ik de overstap naar een groot centrum voor kunsteducatie. Deze plek was een rijke voedingsbodem voor mijn ontwikkeling naar de menselijke en procesmatige kant van het communicatievak en bracht me bij de masteropleiding professionele communicatie bij Phoenix Opleidingen in Utrecht. Deze opleiding betekende het begin van mijn weg naar binnen, van het vergroten van (lichaams-)bewustzijn en het toelaten van mijn ‘zelf’. In 2019 startte ik de opleiding Integrated Psychotherapy (lichaamsgerichte psychotherapie), een vakopleiding die ik in januari 2024 afrondde.

Leven
Ik ben geboren als enig kind van twee ouders die vroeg in mijn leven uit elkaar gingen. De bruggenbouwer en harmonieuze verbinder die ik daardoor ben geworden, heeft me veel gebracht in het leven. De uitdaging om écht mijn eigen plek in te nemen, los van wat anderen van mij verwachten of verlangen, was en is echter groot. Als kind dacht ik dat ik rond mijn 25e wel ‘af’ zou zijn. Niets is minder waar… De weg die ik bewandel, gaat over mezelf echt durven vertrouwen. Over niet bang zijn voor mijn dieptes, over durven duiken en weer boven komen. Over mezelf toelaten, ook de minder leuke dingen. Over kwetsbaar zijn en daarin gezien mogen worden. En meer van dat soort (oermenselijke) zaken.

Tot slot: Ik ben moeder van twee prachtige, levendige pubers. Ik heb een lieve hond die altijd honger heeft. Ik hou van dansen. Ik werk vaak te hard. Ik vind rust en eenvoud in de natuur, ik ben graag op reis en droom er nog steeds van om DJ te worden. In de liefde stootte ik vaak mijn neus, maar ik beoefen de kunst om goed voor mijn hart te zorgen- zodat ik het steeds opnieuw kan blijven openen.

Meer persoonlijke bespiegelingen kun je vinden op mijn blog-pagina.