Het is dinsdagochtend, de eerste dag op mijn nieuwe plek. Een plek die ik heb ingenomen. Het is een ruimte met vier muren en een deur die dicht kan. Een ruimte met tijd, rust, veiligheid en warmte. Een ruimte voor ontmoeting, voor groei en voor zacht verlangen. Een ruimte om in te ontvangen. Mijn ruimte.

Onderweg
Al jaren ben ik aan het leren om iets te worden. Coach, therapeut, procesbegeleider- iets wat vaste vorm had. Die vorm kwam maar moeizaam tot stand, want ik vond mezelf niet genoeg. Veel mensen wandelen graag met mij, daar niet van. Maar zolang ik wandel, sta ik niet. Niet voor mezelf, niet voor de ander, niet voor mijn zaak. Ik durfde mijn potentie niet in te zetten, laat staan een factuur te sturen. Ik had tijd nodig om aan te komen. Heel veel tijd.

Naambord
Nu heb ik mijn voeten in de klei geplant. Ik heb een naambord bij de deur en mijn tas staat in de hoek. Ik ben er, elke dinsdagochtend. Klaar om te ontvangen, om in gesprek te gaan, te onderzoeken, te luisteren, stapjes te zetten, om bedding te geven, te bewegen, te spelen, te voelen. Mijn vrijplaats is geopend en ik heb zin.

Uit liefde
Ik noem het coaching, volgend jaar misschien therapie. What’s in a name. Ik ben iemand die nieuwsgierig is naar wat jij tot bloei te brengen hebt, en naar wat je in de weg staat. Iemand die haar verlangen volgt, net als jij. Iemand die voor hete vuren heeft gestaan en altijd weer een doorgang vond. Iemand met goed ontwikkelde voelsprieten. Iemand die niet wil leven vanuit angst, maar heel voorzichtig vanuit liefde. Iemand die te geven heeft, voor wie dat wil ontvangen. Misschien ben jij dat.

Vuur
Mijn eerste bezoeker is zojuist vertrokken. Ik had haar uitgenodigd om mijn ruimte te vullen met ons vuur als we dansen. Dat was mijn verlangen, en ze kwam. We dansten onszelf wakker, open, vrij en op aarde. Daarna lagen we op een matras en verzonken we in stilte. Ik vertelde haar over een nieuwe onzekerheid die ik soms voel. Alsof ik op de drempel sta van een onbekende ruimte. En dat is precies waar ik wil zijn. Want daar waar ik klein durf te zijn, kan ik groeien.

Net als jij.

_______________________________________________________________

Hoera! Vanaf februari 2021 is mijn praktijk voor coaching iedere dinsdagochtend geopend. Ter introductie zijn afspraken tot en met 2 maart gratis (en vrijblijvend). Voel je nieuwsgierigheid, verlangen, zin of weerzin opkomen? Bel of mail snel voor een afspraak, want vol is vol. Welkom!
Lees meer over mijn coaching.