Welkom bij mijn eerste blog. Hier ben ik, Jesse Boon. Bijna 41 jaar oud en aanbeland bij nul. Voor mezelf begonnen, een gloednieuwe start. Geen baan meer, maar wel een hypotheek en mondjes die gevoed moeten worden. Geen vertrouwde collega’s meer, geen structuur, geen scherp idee van wat het moet worden, geen zekerheid over wat ik waard ben en al helemaal niet of ik me deze stap kan permitteren. Toch klopt deze sprong. Wat onderscheidt mij dan van een losgeslagen gek?

Dwaas
Toen ik vertrok bij mijn laatste werkplek, kreeg ik tijdens mijn afscheid een prachtige speech die was geinspireerd op een Tarot-kaart die de spreker voor me getrokken had. Deze kaart heet ‘The Fool’. Het schrijft:

‘Op dit moment krijgt de Dwaas de steun van het universum om deze sprong in het onbekende te doen. Er wachten hem avonturen in de stroom van het leven. De kaart wijst erop dat je geen misstap kunt doen zolang je vertrouwt op je intuitie van dit moment, op je gevoel dat alles ‘goed’ is. Je gedrag lijkt anderen misschien dwaas, of jezelf ook, als je probeert het met je rationele verstand te analyseren. Maar de Dwaas staat bij ‘nul’, het nummerloze nummer waar vertrouwen en onschuld de weg wijzen, niet skepsis en vroegere ervaringen.’

Geen kaart had voedender kunnen zijn voor dit moment. Hij beschrijft precies het smalle paadje dat ik probeer te volgen. Een paadje dat laveert tussen een dieper weten, een vertrouwen in mijn eigen bron, en de onzekerheid die hoort bij het losmaken van de gevestigde orde. Nee, het is geen makkie. Het is wel een vol en rijk avontuur. Soms ontroerend, soms een feest, soms niet te doen. Maar er valt niet veel meer te klagen.

Nieuwsgierig
Deze kaart is er natuurlijk niet alleen voor mij, maar voor iedereen die besluit zichzelf nog een keer opnieuw uit te vinden. Wat ben je waard als je leeft vanuit je eigen kracht en intuitie? Wat blijft er van je over als je alleen staat? Met wie verbind je je dan, opnieuw? Wat doe je en wat breng je, als het helemaal aan jou is? Vind je jezelf de moeite waard om op zoek te gaan naar je betekenis, dwars door al je ingesleten patronen heen? Wat zou je afleggen, en wat zou deze vrijheid je op kunnen leveren? Word je al nieuwsgierig?

Ik sta bij nul en weet nog niet precies waar ik uit ga komen. Het hart staat open en de tijd zal het leren. Ik hoop mijn bron in de toekomst heel vaak in te mogen zetten- hoe dat er ook precies uitziet. In mijn blog breng ik onder woorden wat ik zoal tegen kom onderweg, maar liever ontmoet ik je in het echt. 3,2,1… start!